Slovenia kalastusmatkakohteena

Slovenia on monen perhokalastajan suosikkilomakohde ja moni miettiikin jo ensi kesän matkaa uusille kala-apajille. Slovenia on muutoinkin monipuolinen kohde, jossa voi aktiivilomailla tai vain nauttia kauniista luonnosta ja maaseudun rauhasta. Millaisia asioita sitten kannattaa ottaa huomioon Sloveniaan suuntautuvan kalastusmatkan suunnittelussa?

Ensinnäkin moni pohtii sitä, että vaikuttaako vedenkorkeus jokien kalastettavuuteen paikan päällä – tai pikemminkin he pohtivat, kuinka paljon vaikutusta vedenkorkeudella on. Vesien osalta moni miettii myös vesien sameutta, joka saattaa yllättää helteen tai runsaiden sateiden vuoksi.
Kannattaa myös selvittää, millaisia lupia milläkin alueella kalastaminen vaatii ja mistä tarvittavat luvat saa. Lisäksi kannattaa selvittää, paljonko kyseisten lupien hankkiminen maksaa. Googlen karttapalvelun satelliittikuvista saattaa olla apua kalastusalueita hahmoteltaessa. Joillakin paikoilla on tarjolla myös oppaita, jotka opastavat alueella ensikertaa kalastavaa alueen saloihin.

Slovenia on oivallinen aktiivilomakohde

Vaikka Slovenia on pieni maa, tarjoaa se silti aktiivista lomaa kaipaavalle turistille runsaasti erilaisia mahdollisuuksia. Perhokalastuksen lisäksi tässä maassa voi siis harrastaa paljon muutakin!
Slovenia on erityisen upea luontokohde, josta löytyy niin lumihuippuisia vuoria, kauniita rantoja kuin idyllisiä järvialueitakin, joita reunustavat metsät ja vuoret. Slovenia tarjoaa aktiviteetteja ympäri vuoden. Vuoristopolkuja Sloveniasta löytyy huima määrä – yli 7 000 kilometrin verran. Slovenia onkin erinomainen vaelluskohde, josta löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneillekin vaeltajille soveltuvia reittejä. Myös pyöräilijät suosivat Sloveniaa – pyöräilykarttoja saa helposti ja ajettavat reitit ovat monipuolisia vaihdellen maanteistä maastopolkuihin.

Koskenlasku on suosittua Sloveniaan suuntaavien aktiivimatkailijoiden keskuudessa. Muutoinkin vesiurheilumahdollisuudet ovat hyvät. On aika mielenkiintoista, että näin pieni maa tarjoaa puitteet sekä onnistuneelle rantalomalle että koko perheelle soveltuvalle laskettelulomalle. Sloveniasta löytyy nimittäin runsain mitoin hiihtokeskuksia, jotka ovat vieläpä usein huomattavasti edullisempia kuin Alpeilla sijaitsevat hiihtokeskukset. Sloveniassa sijaitsevat laskettelukeskukset ovat myös melko pieniä ja rauhallisia. Tämän vuoksi ne sopivatkin hyvin myös lapsiperheiden kohteiksi. Laskettelun lisäksi Sloveniassa voi harrastaa maastohiihtoa.

Sloveniasta löytyy myös upeita idyllisiä kyliä, joissa saattaa tuntua melkein siltä kuin olisikin tullut lähteneeksi aikamatkalle. Maan maaseutu tarjoaakin runsaasti mielenkiintoisia kokemuksia. Esimerkiksi Slovenian tippukiviluolat ovat erityisen upeita kohteita, jotka houkuttelevat maahan runsaasti turisteja. Tippukiviluolat ovatkin erittäin vaikuttava näky, jota ei hevin unohda! On jotenkin lähes käsittämätöntä millaisiksi luolat ovat muovautuneet aikojen saatossa! Sloveniasta löytyy myös runsaasti kuumia lähteitä sekä näiden ympärille rakennettuja kylpylöitä. Jos siis etsit tilaisuutta rentoutua, voi kylpylävierailu olla erinomainen vaihtoehto.

Tutustu myös slovenialaiseen keittiöön ja peruselämään

Slovenialainen ruoka tarjoaa makuelämyksiä kulinaristille. Italian läheisyys näkyy myös ruokapöydässä. Italian lisäksi Slovenian keittiö on saanut vaikutteita myös unkarilaisista ja itävaltalaisista ruokaperinteistä. Helsingistä voi lentää suoraan Sloveniaan. Lento kestää hieman alle kolme tuntia eli matka-aika ei ole kovin pitkä. Lentoja voi lisäksi löytää melko edullisesti – jopa noin 300 – 350 eurolla. Slovenian maaseudulta löytyy tunnelmallista bed and breakfast -tyyppistä majoitusta, jota tarjotaan maaseudun kylissä. Myös maatilalla yöpyminen on mahdollista. Tällainen vaihtoehto on erinomainen, koska pääset näin aitiopaikalle seuraamaan paikallisten elämää. Yleensä maassa pärjää englanninkielellä, mutta myös saksaa ja italiaa osataan maassa yleisesti. Vuokra-auto on Sloveniassa hyvä kulkupeli tahtoessasi tutustua maahan omien aikataulujesi ja mielihalujesi mukaan.

Kaiken kaikkiaan Slovenia on yllättävän monipuolinen kohde, joka tarjoaa kalastusmahdollisuuksien lisäksi myös monia muita mahdollisuuksia. Slovenian kaunis luonto sekä idyllinen maaseutu sopivat matkailijalle, joka haluaa rentoutua ja nauttia luonnonrauhasta. Slovenian monipuolisuus tekee siitä erinomaisen matkakohteen myös koko perheelle. Tämä voikin olla hyvä pitää mielessä, jos itseäsi kiinnostaisi kalastusmatka eikä muu perhe oikein tahdo innostua. Sloveniassa voi tehdä paljon muutakin kuin vain kalastaa!